Frisse ideeën voor de arbeidsmarkt van nu

Goeie koffie en andere frisse ideeën om de arbeidsmarkt mee te lijf te gaan. Op onze inspiratiemiddag ‘Frisse ideeën voor de arbeidsmarkt van nu’ op donderdag 29 november was het allemaal aanwezig. De goede koffies, holle-woorden-bingo en vele tips om direct mee aan de slag te gaan maakten het een geslaagde middag. En niet te vergeten het enthousiasme van de aanwezige communicatie- en HR-professionals en managers.

Twaalf inspirerende sprekers en workshopleiders deelden hun beste ideeën over het vinden en binden van medewerkers. Een eigentijdse werkomgeving is steeds belangrijker, maar kopieer niet klakkeloos de werkplek van Google en zoek vooral wat bij jouw bedrijf past. Ervaringen en verhalen gedeeld door medewerkers zelf zijn krachtiger en geloofwaardiger dan welke organisatiecommunicatie ook. Vrouwen van 55+ kijken het meest naar zakelijke vlogs. Salaris is natuurlijk van belang, maar wordt minder belangrijk in de overweging om voor jouw bedrijf te komen werken.

Deelnemers pikten het lef gehalte op uit de ‘Zin in gezeik!’ campagne. Aha’s klonken bij het horen van wetenschappelijke inzichten, die bijdragen aan geluk op de werkvloer. En hier en daar ontpopten zich ware vloggers in de workshop ‘Leer wervend vloggen’.

Benieuwd naar meer frisse ideeën? Klik hieronder op de titels voor de hand-outs en presentaties. Nagenieten van de middag? We hebben hier de leukste foto’s voor je verzameld.

keynote-esmee

tommie